Avgust 13, 2010, 10:27

"ORA BLOK 61-2010"

Ne, ne nisam pogrešila.
Ne, nije prevaziđeno.
Ne, nije zaboravljeno.
Da, to se dešava!
   Pogled iz moje kancelarije nije na neki lepi park, bučnu ulicu nego na prolaze koji povezuju solitere Novog Beograda. Jasno je zašto ne podižem roletne! Poštedela sam sebe slike, nažalost ni 91.8 ne može da nadjača veselu graju trećeg doba. Kažu, što stariji to pametniji. Moje iskustvo to ne potvrđuje.Vruće leto izmamilo je ove drage sugrađane u ovaj pasaž, u hlad solitera. Neću podeliti impresije razgovora, koje nažalost, ponekad čujem, ali ispričaću vam o akciji koju su pokrenuli. 
   Grupa iz ulaza 204, 206 i 208 prvo je uredila "zelenu površinu" ispred parkinga. Engleska trava, čovečuljak (lutak) sa žutim kačketom obučen u plave pantalone sa tregerima i obavezna fontana(izostali su labudovi, kao obavezan dekor ograda u okolini Beograda). FENG ŠUI! Za klupice nije bilo mesta, ali zidić je dobio lepo ofarbane daske (bele), sasvim udobno i korisno dok pogledom prate automobile koji se parkiraju ili izlaze sa parkinga ili... E, to je sa prednje strane i hladovina je tu posle podne. Dakle, kafica i čašica razgovora posle 18 dok se voda sa fontane sliva u mali bazen (unutršnjost nebo-plava oivičen kamenjem ofarbanim sneg-belom), pod budnim okom lutka u pantalonama na tregere, kariranom košuljom i žutim kačketom. Posle podne -rešeno! Treba srediti prostor za pre podne - pogled iz moje kancelarije!
Ne bih, iskreno, ni obratila pažnju da nisam čula pesmu! Tekst-nepoznat, horsko pevanje. Kao najgori voajer nisam podigla roletnu, ali sam sve pratila, iza spuštene roletne!
Vremešna gospoda su klečala i plevila beton!!!
Nije šala, popločano je nekim kockama(Novi Beograd  joooj) i između kocki nikla je trava. Povod ove Omladinske radne akcije je trava koja je nikla iz betona! Kleče, dakle, vremešna gospoda (oni koji vam dahću za vratom u GSP-u), čupaju travu i pevaju! Vremešne gospođe, one koje em što dahću imaju i obavezne, dobro uvežbane tekstove sećanja, se uključuju. Sevaju metle, lopatice, kafica, hladna voda i poneka rakijica. Čupa se trava, čisti se korov, pesma se ori! Nije šala, to je trava! Traje to već nekoliko dana. Danas su me potpuno ostavili bez teksta! Trave više nema pa su krenuli u nove pobede. NEMA ODMORA DOK TRAJE OBNOVA! Ni na pamet mi nije palo da je zvuk čekića spolja. Pomislila sam da opet neko nešto renovira, kad ja tamo a ono međutim!!!
   Vremešna gospoda iščekićala su ćoškove zgrade! Doduše, možda su mnogo počupali one trave pa su poremetili temelj solitera, ne znam. Danas se uz pesmu mešao malter i mazao temelj! SOLITERA!!!
Stvarno, možda sa mnom nešto nije u redu, te moje predrasude preko mosta, penzionisani policajci i vojnici, istraumirane "oficiruše", kursisti nikad ne spavaju... ali ovo je za Riplija-verovali ili ne. Ljudi vole da se druže, da dele, da se osete korisnim, da se bore protiv starosti, ali ovo!
ORA-protiv bolova u kičmi!
ORA-rešava problem prostate!
ORA-za proširene vene!
ORA-protiv smrti!
Sve sem:
"GOSPOD JE PASTIR MOJ..."


Tanja
Posted by tanjanakic | Permalink | Komentari (3) | Trekbekovi (0) | Generalna
Comments

Oduševila si me tvojim izveštajem "kad ja tamo a ono međutim!!!"

Autor: sanjarenja56 | Avgust 13, 2010, 16:30

To je grafit sa coska Lole Ribara i Takovske na zidu nekadasnjeg c-marketa, al mi nekako legao za ovu priliku;)

Autor: tanjanakic | Avgust 13, 2010, 17:41

Ni ja ne bih podizao roletne.

Autor: Roletne | Januar 27, 2012, 16:35
Dodaj komentar

Zapamti me