Novembar 18, 2011, 11:36

Good morning Vietnam

 

„ A od svakoga kome je mnogo dano, mnogo će se i tražiti: a kome je povjereno mnogo, od njega će se više iskati.“    (zač. 69)

 

Dobro jutro Srbijo! Tema - vršnjačko nasilje.

Ponekad, zaista, zažalim zbog potrebe da pre izlaska iz kuće čujem vremensku prognozu, stanje na putevima, eventualno prelistavanje dnevne štampe...

„Slučaj“ se desio 2008. Godine. Dečak je pre „dela“ pretučen osam puta u školskom dvorištu. Fotografija dečaka. Bože!!! Zemljo, otvori se da nestanem, da me nema! Izvršio je samoubistvo, podlegao...

Devojčica, 11 godina, nedelju dana ne pohađa nastavu, povreda kičme je posledica premlaćivanja (više puta) u školskom dvorištu.

Nema smisla nabrajati. Uostalom, čitate novine, zar ne?

U nastavku emisije, prilog od sinoć, iz školskog dvorišta. Zabrinuti roditelji pozvali su redakciju, javnog servisa građana, da bi se požalili na „ponavljača“ koji hara školom – no comment!

Novinarka, u potencijalu, ove slike, reportažu, deli sa nama gledaocima, poreskim obveznicima i načelnikom policije sa izrazom lica: „ I!? Šta sad!?“ i pitanjem:  „Da li je moguće da mi, mediji, znamo pre vas i više od vas?“ Jeftini poeni – no comment!

Odgovor koji je usledio je odgovor svih odgovora, rešenje uzroka svih posledica...

„ Da, moguće je jer Vas obaveste i škola i roditelji.“ – DA JE PERA NA VREME OTIŠAO U POLICIJU!!!

Čistoću svog nacionalnog bića čuvamo, branimo u prilog toj borbi najčešći argument je da nismo kao prazni, debeli, retardirani, nezaintresovani Amerikanci koji ne veruju dok CNN ne objavi!

Licemeri!

Proširim malo rakurs, kad tamo, izbori u najavi.

Opet branimo čistoću bića!

Izdržite braćo na barikadama, ljubav prema Srbiji-Majci, nahraniće vas, ogrejati, evo i vojnik KFOR-a je shvatio pravednu borbu, samo još malo pa će shvatiti i NATO, ma... svi, samo ostajte, ne idite. Deca neka nastave da odlaze u školu, preživeće valjda, ako ih ne ubiju Šiptari... ma, pusti.

Mada, ponuda od „1.000.000 rubalja“ – Sibir, zaista zvuči primamljivo. Neće ni Rusi u Sibir, ali za braću sa Kosova – obećana zemlja. Uostalom, spremni ste, Rusi će spremiti samovare i vodku. Majka Srbija ionako ne zna ni šta sa sobom, a ne još i sa vama. Guverner je lepo savetovao zatvaranje vrata i prozora pred dolazeću 2012. Aktuelni urušavaju sami sebe – strah ih invalidirao, a ovi drugi... težak slučaj, ne bih o njima. Grobarima ne verujem, Cigani su mi porodična tradicija.

Hajte vi braćo u Sibir, dok mi ne smislimo šta sa sobom.

Gujini porodi!

Sa globalnog na lokalni.

Edicija koju sam relativno skoro pročitala potvrđuje da na zapadu nema ništa novo.

Zajednica živi od sećanja, dele sećanje, način je sećanje, održavanje vrste obezbeđuje sećanje, sve je u sećanju, samo je jedan iskoračio iz sećanja. Samo jednim iskorakom iz sećanja vidi da se krug zatvorio, krug poznatog što znači kraj poznatog, iskorak u nepoznato.

Dovoljno je reći, a shvatiće:

NE, nemam nameru da odustanem i

DA, možda i deluje da nemam ništa na šta bih se oslonila, ništa vidljivo da me održi, vidim obrise još uveke ne sliku, ali iako nemam ništa imam nekog.

Keep on wallking!

 

„ Dođoh da bacim oganj na zemlju; i kako bih želio da se već zapalio!“ (Luka 12.49)

 

 

Tanja 

Posted by tanjanakic | Permalink | Komentari (8) | Trekbekovi (0) | Generalna
Comments

...Tanja,sve je to samo igra onih "Velikih" koji su od pamtiveka jurisali na "bracu" srbe,kako bih parirali retardiranom zapadu.Toliko od nase brace koja su nas uvek na kraju uvalila u jos vece ....e,i pisu istoriju kako se njima prohte..A, lepo su nam ocitali Tarabici,tamo neki nepismeni a ipak znali mnog vise.
Al' veruj mi, na zapadu jos gore,crnje i vec im pucaju savovi na zajednockoj haljini...

Autor: lora1 | Novembar 18, 2011, 12:34

Ne ulazim ja u tu veliku politiku, ne znam, nemam tu percepciju, samo skupljam kamencice danasnjice bez zelje da otkrivam velike istine, samo patim za covekom, to je jedino, zato valjda i pisem. Ne znam kako je na zapadu, ni na istoku nije sjajno, a Sunce izlazi na istoku, nesto imam utisak da je prestalo da nam bude vazno. Eto, zato valjda belezim :)

Autor: tanjanakic | Novembar 18, 2011, 12:44

Ne ulazim ni ja,al' opasno osecam ovde gde jesam,pisem ono sto licno osecam na zapadu.Ja hocu suncaaaa,bar da mi ogreje kosti,ako nista drugo:))

Autor: Lora1 | Novembar 18, 2011, 12:55

Onda su nam zelje iste :)))

Autor: tanjanakic | Novembar 18, 2011, 13:02

Umeš da razmišljaš.
Samo ne odgovaraš na mejlove :(

Autor: sanjarenja56 | Novembar 18, 2011, 14:59

Trudim se, drugo je i prestalo da bude vazno :)

Autor: tanjanakic | Novembar 19, 2011, 09:40

Bravo za tekst!

Autor: Persefona | Novembar 19, 2011, 11:40

Zahvaljujem Persefona :)

Autor: tanjanakic | Novembar 19, 2011, 19:43
Dodaj komentar

Zapamti me